Od danas moguće posete gerontološkim centrima, ne duže od 15 minuta

Od danas moguće posete gerontološkim centrima, ne duže od 15 minuta

Od danas su ponovo dozvoljene posete u Ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za stare, u skladu sa novim zaključkom Kriznog štaba za sprečavanje zarazne bolesti covid-19 Vlade Srbije, navodi se u saopštenju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uputio je tim povodom svim ustanovama i domovima Instrukcije o načinu rada prilikom organizovanja poseta korisnicima u smeštaju od 9. juna tekuće godine.

  Prema tom dokumentu, posete korisnicima dozvoljene su svakog dana kada je temperatura iznad 18 stepeni Celzijusa, kada nema kiše i vetra, u periodu od 10 do 18 časova.   Svaki korisnik može imati dve posete nedeljno, a posete mogu trajati najduže 15 minuta. Svaka poseta mora biti unapred najavljena i zakazana, a gostima će na ulazu biti merena temperatura.   Na ulazu će im biti dezinfikovane ruke i obuće, a tokom posete je obavezno nošenje maski i vizira. Sve posete će se odvijati u prisustvu zaposlenih, koji će sprečavati direktan kontakt, poput dodirivanja i grljenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *