Nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom uoči nove runde ekspetskih razgovora Beograda i Prištine.

Prethodno se s predstavnikom EU sastao šef delegacije Prištine Skender Hiseni, nakon čega sve tri strane da zajedno nastave razgovore o nestalim i raseljenim licima i ekonomskim pitanjima.

U pitanju je treća runda ekspertskih razgovora od ponovnog pokretanja dijaloga Beograda i Prištine sredinom jula kada su se u Briselu sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti uz posredstvo šefa diplomatije EU Žosepa Borela i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Prema planu EU posrednika, nakon razgovora na najvišem političkom nivou, timovi eksperata razgovaraju o detaljima tema koje su pokrenute na političkom nivou.

Nova rudna razgovora na visokom političkom nivou između Beograda i Pruštine najavljena je za početak septembra, najverovatnije 7. septembra, neposredno nakon razgovora dve strane u Vašingtonu, 4. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *