Kragujevac: Studenti traže umanjenje školarine za 30 odsto

Kragujevac: Studenti traže umanjenje školarine za 30 odsto

Udruženi studenti Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Kragujevcu u petak, 21. avgusta, će u Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu predati zahteve studenata za smanjenje školarina za 30 odsto u narednoj akademskoj godini. Kako je saopštilo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, peticiju „30 odsto niže školarine“ do sada je potpisalo skoro 7.000 studenata.

Udruženje je pozvalo sve kolege studente da nastave potpisivanje peticije koju su pokrenuli udruženi studenti Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, kao i Univerziteta u Kragujevcu u okviru Tima Kreni – Promeni, uz podršku Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Najavljeno je da će danas na platou Rektorata u Kragujevcu u 11:59 početi i akcija prikupljanja novca za Petra Lazarevića, studenta iz Kragujevca, koji zbog finansijksih problema odustaje od studija.

– Ne smemo dozvoliti da bilo koji student odustaje od svoje akademske budućnosti usled lošeg materijalnog stanja, i učinićemo sve što je u našoj moći da do toga ne dođe, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *