Kragujevac: Strožija kontrola epidemioloških mera

Kragujevac: Strožija kontrola epidemioloških mera

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić održao je sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Kragujevac, Šumadijskog upravnog okruga i inspekcijskih organa, u skladu sa urgencijom republičkog Kriznog štaba. Na sastanku je doneta odluka da se od danas strožije kontroliše primena epidemioloških mera u Kragujevcu.

Grad Kragujevac je u režimu vanredne situacije, što znači poštovanje restriktivnijih mera definisanih Članom 9* Uredbe Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19 od 28. avgusta tekuće godine.

Zabunu je stvorila vest da je radno vreme ugostiteljskih objekata promenjeno i da bašte mogu da rade do 1 sat posle ponoći. To za Kragujevac ne važi, pojasnila je Zorica Avramović, jer su u našem gradu na snazi sve mere iz vanredne situacije proglašene 27. juna. Radno vreme ugostiteljskih objekata je do 21 sat, a bašti do 23 sata, bez muzike.

Poštovanje propisanih mera biće strogo kontrolisano i sankcionisano – poručuju iz Gradske uprave za javne prihode i inspekcijske poslove. Komunalna milicija i Komunalna inspekcija zajedničke akcije sprovodiće sa sanitarnim inspektorima iz Upravnog okruga i Policijskom upravom grada Kragujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *