Kon demantovao sama sebe, deca u školama mogu da nose bilo koje maske

Kon demantovao sama sebe, deca u školama mogu da nose bilo koje maske

Epidemiolog Predrag Kon je demantovao informacije da će učenici u školama morati da nose isključivo troslojne maske i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene ili neke druge.

Iako je juče izjavio da će deca morati da nose specijalne maske, Kon je danas za televiziju Hepi izjavio da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose „bilo kakve maske“, uključujući hirurške, platnene ili šivene.

– Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (korona virusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni – kazao je Kon.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije korona virusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da „očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere“.

– Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo – rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv korona virusa, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz sagalsnost roditelja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *