Formirana Udružena opozicija Srbije

Formirana Udružena opozicija Srbije

U Beogradu je formirana Udružena opozicija Srbije, koju čine stranke doskorašnjeg Saveza za Srbiju, osim pokreta Dveri, kao i još nekoliko udruženja i sindikata, koji su sa Savezom sarađivali i ranije.

Cilj „Udružene“ je, prema rečima Janka Veselinovića, isti – smena vlasti, svim raspoloživim sredstvima nenasilne političke borbe, koja, kaže, uključuje i sve oblike građanske neposlušnosti.

Udružena opozicija Srbije je spremna da sarađuje sa svima kojima je istinski cilj da se promeni sistem, a ne da mi dođemo na ta mesta gde sede neki drugi, rekao je predsednik SSP Dragan Đilas.

Udruženu opoziciju čine Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, Narodna stranka Vuka Jeremića, Demokratska stranka Zorana Lutovca, kao i Građanska platforma, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodni pokret Srba sa KiM, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Šumadijska regija i Đorđe Vukadinović.

Lider Dveri Boško Obradović pozdravlja formiranje Udružene opozicije Srbije i spreman je na partnersku saradnju o ključnim pitanjima, ali ističe da nisu želeli da budu deo tog političkog saveza jer, kako kaže, nema jasan program.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *