Veliki uspeh kragujevačkih lekara, potvrđena prva trudnoća iz odmrznutog emriona

Veliki uspeh kragujevačkih lekara, potvrđena prva trudnoća iz odmrznutog emriona

Biomedicinski potpomognuta oplodnja, jedina je šansa za mnogobrojne parove u našoj zemlji da dobiju potomstvo. U Centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju u Kragujevcu, potvrđena je prva trudnoća iz odmrznutog embriona, piše RTS.

Marija ima samo jednu želju – da postane majka. Iza nje i supruga stoje godine pokušaja i neodustajanja. Ispred njih, nova nada, trudnoća iz odmrznutog embriona.

Postupak krioembriotransfera, komforniji je za žene, jer smanjuje broj postupaka hormonskih stimulacija. Za njegovu uspešnost, kao i kod klasične vantelesne oplodnje, presudan je kvalitet embriona.

Osvajanjem i te metode, kragujevački Centar, uz dobre uslove, opremu i kadar, dostigao je evropski standard.

Direktor KC Kragujevac dr Predrag Sazdanović je istakao da od septembra očekuju 30 novih parova koji su potpuno pripremljeni za proces vantelesne oplodnje, a da nije bilo epidemije korone, taj broj bi bio daleko veći, čak do 160 parova koliki je bio plan za 2020. godinu.

Do sada, lekari u Kragujevcu su od 93 postupka vantelesne oplodnje, uspeli da ostvare trećinu trudnoća. Svaki novi pokušaj, nada je za novi život.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *