Svi radnici Zastava oružja od danas na radnim mestima

Svi radnici Zastava oružja od danas na radnim mestima

Posle dvonedeljnog održavanja minimuma procesa rada, fabrika „Zastava oružje“ vraća se danas na uobičajeni režim uz angažovanje svih radnika u dve smene, rečeno je Beti u „Namenskoj“.

Izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju Zoran Šušić rekao je da doneta odluka o povratku svih radnika na posao zbog ispunjavanja ugovorenih obaveza prema kupcima.Pored toga, potrebno je i da se navikavamo na rad u uslovima epidemije virusa korona, jer će trajati, rekao je Šušić.

On je naveo da su svi radnici dužni da nose zaštitne maske koje su obavezne u svim halama, drugim fabričkim prostorima i kancelarijama.

Obezbeđene su, kaže, višekratne zaštitne maske za oružare, dozeri i dezinfekcione barijere, a na ulazu u fabriku se meri temperatura.

Šušić je naveo da je tokom epidemije bilo 38 radnika sa infekcijom korona virusom, ali su to bili lakši slučajevi.

U drugoj polovini jula oružari su bili na dvonedeljnom kolektivnom godišnjem odmoru koji se završio 27. jula.

Zatim je za veći broj oružara odmor bio produžen i početkom avgusta zbog aktuelne situacije sa epidemijom korona virusa.

U fabrici se u prvoj nedelji avgusta održavao minimum procesa rada uz obavljanje neodložnih poslova u proizvodnji sa oko 850 zaposlenih.

Prošle sedmice je broj angažovanih povećan na 1.200, od ukupno 2.500 zaposlenih u fabrici „Zastava oružje“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *