Zloupotreba imena rektorke Beogradskog univerziteta

Zloupotreba imena rektorke Beogradskog univerziteta

Glavna tema u beogradskim akademskim krugovima danas je pismo koje je navodno poslato iz Kabineta Rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović, a u kojem je, na vrlo perfidan način, pokušano zastrašivanje profesora Ivana Vujačića, predsedniku Etičke komisije Ekonomskog fakulteta, piše Nedeljnik.

Iz izjave rektorke Popović za Nedeljnik, ali i iz same sadržine mejla, jasno je da je neko pokušao da zloupotrebi ime Ivanke Popović kako bi uticao na odluku Etičke komisije Ekonomskog fakulteta u slučaju profesorke Danice Popović.

U pismu do kojeg je došao Nedeljnik, izvesni „Milenko Ilić“ obraća se Vujačiću povodom slučaja profesorke Ekonomskog fakulteta Danice Popović. Ilić navodi kako se obraća „po dogovoru sa I.P.“ (Ivanka Popović).

„Ilić“ prenosi Vujačiću da „Ivanka smatra da ne treba da prikrivate neakademska postupanja i drugih kolega u drugim postupcima, jer će se to iskoristiti za medijski napad protiv vas“.

U navodno dobronamernoj formi, u pismu se tvrdi da će se medijski krenuti u napad na Vujačića ako Etička komisija, koju on predvodi, pobije nalaze Stručne komisije u slučaju navodnog plagijata Danice Popović. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *