Nova pobeda Zvezde!

Nova pobeda Zvezde!

U trećem kolu Lige Evrope fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu belgijski Gent sa 2:1 (1:1) i stekli velike izglede da zauzmu jedno od prva mesta u grupi L, koje obezbeđuju nastavak takmičenja.

Zvezda je do druge ovosezonske pobede u Ligi Evrope stigla pogocima Kejlora Kange u 12. i Aleksandra Kataija u 59. minutu, a jedini strelac za goste bio je Ođiđa Ofoe u 31. minutu.

Crveno-beli su u utakmcu ušli kao favoriti, jer je Gent doputovao u Beograd bez nekolicine prvotomaca koji su zaraženi korona virusom, a najviše je bio hendikepiran zbog odsustva prva dva golmana.

Upravo je golman Kusemans, kome je ovo bio tek četvrti nastup za prvi tim, bio najslabija karika u ekipi vicešampiona Belgije i bio je krivac za oba, a posebno za drugi gol Crvene zvezde.

Zvezda je večeras odigrala mnogo slabije nego u prošlom kolu protiv Libereca, a posebno je loša bila igra u odbrani, jer su Belgijanci imali nekoliko veoma dobrih, pa i stopostonih prilika za postizanje gola, ali ih nisu iskoristili.

Najviše zasluga za pobedu Crvene zvezde imao je golman Milan Borjan, koji je u dva navrata fantastično reagovao, i to mnogo govori o igri crveno-belih.