Fijat pokreće proizvodnju 7. jula

Fijat pokreće proizvodnju 7. jula

Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija, koji će se početkom sledeće sedmice vratiti na posao posle plaćenog odsustva od 16. marta, dobili su SMS poruku od poslodavca sa „osnovnim informacijama” u vezi sa prevencijom širenja korona virusa.

Kako saznaje agencija Beta, zaposlenima je poručeno da izmere temperaturu i ako ona prelazi 37,5 da ne dolaze na posao, već da se jave nadležnoj ambulanti.

Navodi se da će zaposlenima pre ulaska u fabriku bitu izmerena temperatura.

Poručeno je radnicima da svlačionice trenutno neće biti u upotrebi i da je prvog dana potrebno da isprazne svoje ormariće.

Zaposleni će prvog radnog dana posle plaćenog odsustva morati da ponesu svoje zaštitne maske, a nakon toga će im poslodavac obezbediti odgovarajuću zaštitnu opremu. Predloženo im je i da instaliraju aplikaciju watsapp preko koje će njihovi nadređeni moći da ih obaveštavaju o uputstvima za rad.

Poručeno je da će pauze za vreme rada biti trenutno usklađene sa situacijom, a o detaljima će ih obaveštavati „nadređeni”.

U Samostalnom sindikatu FCA u Kragujevcu je ranije danas Beti rečeno da se u utorak, 7. jula, nastavlja proizvodnja „fijata 500L“ u dve smene.

Pethodnog dana, 6. jula, u fabrici će biti angažovan jedan broj radnika iz obe smene koji će raditi po 4 sata kako bi obavili pripreme za nastavak proizvodnje posle duže pauze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *