Tramp: Pobedio sam užasni kineski virus

Tramp: Pobedio sam užasni kineski virus

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je pobedio korona virus, da nije zarazan i da više ne pije lekove protiv te infekcije.

„Prošao sam najveći test sa najvišim standardima, i u sjajnom sam stanju. Pobedio sam ovaj ludi, užasni kineski virus“, rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Tramp, koji će sutra nastaviti kampanju za predsedničke izbore i održati velike mitinge, kazao je da su lekari utvrdili da više nema korona virus i da nije opasan po druge. Dodao je da „izgleda da je imun“, prenosi Glas Amerike.

Trampov lekar Šon Konli izjavio je ranije danas da je predsednik SAD juče testiran na korona virus i da više nema opasnosti da ga prenese drugima.

„Deset dana od pojave simptoma, i pošto 24 sata nema temperaturu i simptomi generalno nestaju, napredni test je ukazao da više nema dokaza o aktivnom repliciranju virusa“, naveo je Konli.

Bela kuća ipak nije odgovorila da li izjava Konlija znači da je Tramp testiran negativno na korona virus, od kojeg je u SAD umrlo više od 213.000 ljudi.

Tramp je 2. oktobra objavio da su on i njegova supruga Melanija pozitivni na korona virus, a kasnije tog dana je smešten u vojnu bolnicu Volter Rid, gde je proveo tri dana.