Tiodorović: Nema razloga ni opravdanja za policijski čas ili vanredno stanje

Tiodorović: Nema razloga ni opravdanja za policijski čas ili vanredno stanje

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da trenutno u Srbiji nema razloga niti opravdanja za uvodjenje policijskog časa ili vanrednog stanja.

Gostujući na televiziji Prva, on je ocenio da bi uvodjenje takvih mera „samo dovelo do većih tenzija i neadekvatnog odgovora onog manjeg dela stanovništva koje se ni sada ne ponaša solidarno“.

Naveo je da se znalo da će novembar i decembar biti teški kao i da su stručnjaci skretali pažnju na epidemiološki rizik žurki na splavovima i u noćnim klubovima ali da „tu nije nešto posebno uradjeno“.

„Bez dobre kontrole nema sprovodjenja mera a svoj deo nije uradio onaj ko je trebalo da sprovodi mere. U Beogradu su mere najlošije sprovodjene i tu je kontrola bila najlošija o čemu svedoći broj novozaraženih u glavnom gradu“, kazao je Tiodorović.

Naveo je da je i na jugoistoku Srbije broj prvih pregleda u kovid ambulantama povećan prethodnih dana za oko 50 odsto kao i da je povećan priliv pacijenata na bolničko lečenje.

Dodao je da se pik ovog talasa epidemije može očekivati sredinom novembra kao i da je moguće da jesenji raspust za učenike u Srbije bude produžen, odnosno da počne od narednog ponedeljka i da traje do 15. novembra.