SPC: Patrijarh Irinej dobrog stanja, pod nadzorom najboljih lekara

SPC: Patrijarh Irinej dobrog stanja, pod nadzorom najboljih lekara

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej koji je prilikom testiranja na korona virus imao pozitivan nalaz, oseća se dobro i pod nadzorom je najboljih lekara, izjavio je danas da vikarni episkop patrijarha i starešina Hrama Svetog Save u Beogradu, vladika Stefan Šarić.

Šarić je za portal Blica naveo da patrijarh i dalje nema simptoma infekcije.

„Da nije bilo puta u Podgoricu gde je služio opelo blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, on se ne bi ni testirao jer nije bilo nikakvih naznaka da je pozitivan“, naveo je on.

„Pošto je test pokazao da jeste, na naše insistiranje on je zadržan u bolnici jer čovek ima 90 godina i nismo želeli da se bilo šta nepredvidivo desi. Ovako smo mirni jer je pod budnim okom najboljih lekara, a svaka promena se prati da ne bi došlo do nekih eventualnih nepredviđenih komplikacija“, rekao je vladika.

Dodao je da su testiran sve vladike i drugo sveštenstvo koje je iz Beograda išlo u Podgoricu, i da su svi imali negativan nalaz.

„Svi vernici i ljudi koji brinu za patrijarhovo zdravlje, treba da budu mirni i spokojni jer je on dobrog zdravstvenog stanja i raspoloženja. U šali kaže da ‘njemu nije ništa već da smo mu mi izmislili bolest kako bismo se odmorili od njega’ „, naveo je vladika i dodao da će SPC i dalje obaveštavati javnost o zdravstvenom stanju patrijarha.