Šapić: Podržavamo oročenu vladu, daću ostavku na poslaničko mesto i posvetiti se Novom Beogradu

Šapić: Podržavamo oročenu vladu, daću ostavku na poslaničko mesto i posvetiti se Novom Beogradu

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić rekao je danas da je podržao odluku da njegova stranka bude deo koncentracione, odnosno oročene Vlade jer smatra da je ta odluka logična u ovako vanrednim okolnostima da bi se one lakše prevazišle.

Šapić je, gostujući u Jutarnjem program RTS-a, naveo da je nelogično da takva vlada bez opozicije traje četiri godine.

On je rekao da zna koje ministarstvo će SPAS dobiti i ko iz stranke će ga voditi, ali nije hteo da potvrdi da će to biti novoformirano Ministarstvo za populacionu politiku i demografiju.

„Neću da vam iznosim sad ime ni ministarstva, ni ministra jer će mandatar objaviti spisak svih ministarstava i resora“, rekao je on.

Šapić je najavio i da će podneti ostavku na mesto poslanika i ostati predsednik opštine Novi Beograd jer po zakonu ne može da obavlja te dve funkcije.

„Smatram da najviše mogu da dam lokalnoj politici. Nisam pristalica toga da u plitici treba da se ide s funkcije na funkciju“, rekao je on.

Na pitanje da li je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o beogradskim izborima, Šapić je rekao da za sada nije, ali da veruje da će to biti tema njihovih budućih razgovora.