Od danas na Portalu eUprava zakazivanje za PCR testiranje

Od danas na Portalu eUprava zakazivanje za PCR testiranje

 Na Portalu eUprava od danas je omogućeno elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev, saopšteno je iz Kancelarije za informacionu tehnologiju i elektronsku upravu Vlade Srbije.

Gradjani Srbije, strani državljani sa odobrenim boravkom u Srbiji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta (turisti), mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 25 laboratorija u 22 gradova i opština u Srbiji, naveli su iz te kancelarije. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se gradjani registruju na Portalu eUprava, već je dovoljno da pokrenu uslugu .

„Omogućili smo gradjanima da na brz i jednostavan način zakažu termin, za sebe i svoju porodicu, da ne čekaju u redovima, da ne odlaze u laboratorije bez zakazanog termina“, izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Jovanović je dodao i da se uvodjenjem ove usluge smanjuje pritisak na zdravstvene radnike, jer se skraćuje vreme obavljanja administrativnih poslova i omogućava im da se dodatno posvete pacijentima i svom pozivu.

Usluga je trenutno dostupna u sledećim gradovima i opštinama: Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš, Šabac, Čačak, Užice, Ćuprija, Sremska Mitrovica, Požarevac, Pirot, Pančevo, Leskovac, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Kosovska Mitrovica, Kikinda, Zrenjanin, Zaječar, Vranje i Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *