Marković (JS): Nije nam rečeno da li ćemo biti u vladi

Marković (JS): Nije nam rečeno da li ćemo biti u vladi

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma rekao je danas Beti da ne zna da li će u novoj Vladi Srbije biti ministara iz redova koalicije JS-SPS.

Marković je kazao da na sastancima s mandatarkom Anom Brnabićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem su prisustvovali on i predsednik SPS-a Ivica Dačić, o sastavu vlade nije bilo reči.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić samo nam je saopštio da će Ivica Dačić biti predsednik Skupštine Srbije. U ovom trenutku ne znamo da li će neko iz naše koalicije biti i član vlade. To ćemo saznati tek u nedelju kada mandatarka Brnabić objavi sastav kabineta“, rekao je Marković.

Dodao je da jedino zna da on neće biti ministar, i da „za Srbiju može da se dobro radi iako nisi na visokoj funkciji“.

Komentarišući odluku da Ivica Dačić bude na čelu skupštine, predsednik JS je istakao da Dačić ima veće političko iskustvo od svih dosadašnjih predsednika srpskog parlamenta.

Na pitanje da li se postavljenje za predsednika parlamenta može smatrati političkim unapredjenjem za Ivicu Dačića, Marković je kazao da Dačić do sada jedino nije obavljao dužnosti predsednika parlamenta i države, i „dobro je da prodje tu školu“.

„Na svim dosadašnjim funkcijama Dačić je ostvario visoke rezultate. Zahvaljujući njemu i uz pomoć predsednika Vučića, 18 država je povuklo priznanje Kosova i Metohije“, kazao je Marković.

Na pitanje Bete zašto je predsednik Vučić oročio mandat skupštine i vlade na godinu i po dana, Marković je kazao da je to dobra odluka kako bi gradjani na vanrednim izborima mogli da ocene učinak vlasti.

„I da se u medjuvremenu stvore uslovi da opozicija izadje na izbore. Opozicija će sada, uz smanjeni cenzus, imati i dovoljno vremena za kampanju, da obidju svaki grad i selo u Srbiji“, rekao je Marković.