Crna Gora: Mandatar Krvokapić predložio kandidate, javnosti uglavnom nepoznati

Crna Gora: Mandatar Krvokapić predložio kandidate, javnosti uglavnom nepoznati

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić predložio je čelnicima tri vladajuće koalicije kandidate za ministre a u toku je razgovor na kome bi od od čelnika stranaka trebalo da dobije saglasnost za članove buduće vlade.

Imena kandidata za ministre koje su objavili podgorički mediji uglavnom široj javnosti nisu poznati, a mediji navode da je mandatar predložio za ministra odbrane lidera GP URA Dritana Abazovića.

Nije izvesno da li će njegov predlog „eksperata“ proći stranačke potvrde.

Predsednik Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je danas da je vlada koju će predložiti mandatar „Milova vlada kontinuiteta“, i dodao da se Krivokapić „sprda sa državom i biračima“.

„Nema ništa od reformi i demontaže sistema. Sve je jedna velika prevara naroda i opasno igranje sa sudbinom države. Mandatar koji ne može jedan dan da održi datu reč. Ovo su ti čuveni ‘eksperti’. Sve anonimusi bez ikakvog iskustva i referenci. U ovoj Vladi ima više DPS-ovaca nego u Vladi Duška Markovića“, napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

PZP je deo koalicije koju je predvodio Krvokapić. On je sa ključnim članom koalicije Demokratskim frontom kojeg čini i PZP u sukobu oko koncepta buduće vlade.