Kragujevac: Otvorena Prazna prodavnica kojoj gradjani doniraju garderobu za najugroženije

Kragujevac: Otvorena Prazna prodavnica kojoj gradjani doniraju garderobu za najugroženije

U Kragujevcu je danas otvorena „Prazna prodavnica“ (The Empty Shop) kojoj će posetioci donirati garderobu namenjenu najugroženijim sugradjanima.

Tu humanitarnu akciju po drugi put organizuju tržni centar Kragujevac Plaza i Gradska organizacija Crvenog krsta.

Prodavnica će biti otvorena svakog dana do 1. novembra, od 12 do 20 časova. Gradjani mogu da donose odeću i obuću koja im više nije potrebna, a namenjena je jesenjoj i zimskoj sezoni.

Kako su objavili organizatori akcije, prodavnica zbog epidemiološke situacije isključivo može primiti odeću koja je vidno oprana, ispeglana i uredno spakovana.

„Cilj nam je da pomoć ove godine dodje do 2.000 dece koja primaju besplatnu školsku užinu i njihovih porodica. Imamo i oko 200 starijih od 65 godina koji takodje spadaju u osetljivu kategoriju“, rekla je agenciji Beta sekretar Crvenog krsta u Kragujevcu Nevenka Bogdanović.

Ona je dodala da će prikupljenu odeću razvrstavati volonteri Crvenog krsta a da će potom biti podeljena po mesnim zajednicama.

Menadžer tržnog centra Kragujevac Plaza, Nemanja Savčić rekao je agenciji Beta da je tokom akcije „The Empty Shop“ prošle godine prikupljeno više od tri tone odeće i izrazio očekivanje da će gradjani i ove godine pokazati humanost.