Indijana: Nakon požara nastavljena proizvodnja u rafineriji

Indijana: Nakon požara nastavljena proizvodnja u rafineriji

Redovna proizvodnja je nastavljena u rafineriji u severozapadnoj Indijani koja je zatvorena prošlog meseca nakon požara na struji.

Jedinica za destilaciju sirove nafte u rafineriji BP u Vajtingu duž jezera Mičigen ponovo je pokrenuta, izvestio je u ponedeljak The Northwest Indiana Times.

Popravke — uključujući restauraciju pet kotlova rafinerije, parnu energiju i električne instalacije — završene su prošle nedelje. Operacije u objektu se približavaju normalnom nivou, rekla je portparolka Kristina Audišo.

Komunalije su privremeno izgubljene nakon požara 24. avgusta.

Rafinerija je oko 15 milja (24 kilometra) jugoistočno od Čikaga. Ona proizvodi oko 435.000 barela dnevno i obezbeđuje oko 20% do 25% rafinisanog benzina, mlaznog goriva i dizela koji koriste Ilinois, Indijana, Mičigen i Viskonsin, saopštila je kancelarija guvernera Mičigena Grečen Vitmer nakon požara.

Prekid je prouzrokovao da su veleprodajne cene gasa porasle za 30 centi po galonu, navodi list.

Kako bi sprečila prekid u snabdevanju, Agencija za zaštitu životne sredine je privremeno ukinula savezno pravilo za letnju prodaju goriva za četiri države kao odgovor na požar.

Odricanje je ukinulo zahtev Zakona o čistom vazduhu da se benzin manje isparljivosti prodaje u Indijani, Ilinoisu, Mičigenu i Viskonsinu tokom letnjih meseci kako bi se ograničilo zagađenje ozonom. Odricanje ostaje na snazi do četvrtka.