Belgijski dvojac pobeđuje na reliju Akropolja

Belgijski dvojac pobeđuje na reliju Akropolja

ATINA – Belgijska posada Thierri Neuville i Martijn Vidaeghe pobedila je u nedelju na reliju Akropolj za 15 sekundi, prenosi Asošijejted pres.

Neuville i Vidaeghe pobedili su saigrače iz tima Hiundai Shell Mobis Otta Tanaka i Martina Jarveoja iz Estonije u 10. od 13 trka Svetskog reli šampionata.

Hiundai je osvojio mesto na podijumu, a Španci Dani Sordo i Candido Carrera zauzeli su treće mesto, 1 minut i 49,7 sekundi iza pobednika.

Osim kratkog otvaranja na Olimpijskom stadionu u Atini u četvrtak, ostatak trke održan je u planinama centralne Grčke, a završio je u gradu Lamija u nedelju.

Francuzi Pjer-Luj Lube i Vensan Lande osvojili su četvrto mesto sa 3:42,2 manje od tempa. Njih dvojica su morali da savladaju polomljenu desnu prednju gumu kao rezultat vožnje u jarak u subotu i pali na sedmo mesto.

Svih šest najboljih vozili su hibridne automobile.

Prošlogodišnji pobednički dvojac Kalle Rovanpera i Jonne Halttunen završio je na 15. mestu nakon što je Rovanpera u subotu pogrešno skrenuo i razbio zadnji deo svoje Tojote Jaris, slomio zadnje vešanje.

Rovanpera i dalje vodi na VRC tabeli sa 207 bodova, ispred Tanaka (154) i Novila (131).

Toiota Gazoo vodi na tabeli proizvođača sa 404 boda, ispred Hiundaija (341) i M-Sport Forda (214).