SSP: Vučiću, stvorio si Belivuka

SSP: Vučiću, stvorio si Belivuka

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prekine s medijskom torturom i da javnosti prizna ono što zna cela Evropa – da je klan Veljka Belivuka proizvod vlasti, „nastao i delovao uz podršku i učešće njega lično i njegovog okruženja“.

„Umesto što u kasne večerenje sate, kršeći više zakona, preko svih TV stanica uznemirava narod i iznošenjem dokaza u javnost ugrožava istragu tužilaštva, neka javnosti objasni kako je i zašto preko tih kriminalaca stavio pod kontrolu navijačke grupe, kako ih je koristio kao batinu za obračun s političkim neistomišljenicima, za terorisanje građana u izbornim kampanjama, ali i za napade na novinare“, ističe SSP.

Ta partija ukazuje da Belivuk i ekipa nisu postojali 2012. godine, kada je Vučić došao na vlast, „a njima slični su bili uhapšeni ili je za njima raspisana poternica“.

Prema oceni te partije, ono što se danas dešava samo je pokušaj Vučića da medijskim spinovanjem zaštiti sebe i svoje privatno okruženje i da za sav kriminal optuži nekoliko ljudi čiji su zločini tragična posledica njegove lične opsesije da u srcu Evrope ima nekontrolisanu vlast.