Vučić: Vlada će ukinuti ugovore sa Rio Tintom, moratorijum bolje rešenje

Vučić: Vlada će ukinuti ugovore sa Rio Tintom, moratorijum bolje rešenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da sve ukazuje na to da će Vlada Srbije doneti odluku da se ukinu svi ugovori sa Rio Tintom dodajući da on, u slučaju da studije budu dobre, smatra da će Srbija propustiti veliku šansu i da će biti uništena budućnost Krupnja, Loznice i čitavog Podrinjskog kraja.

„Pretpostavljam da će Vlada da donese tu odluku, a ja ću reći da mislim da je trebalo da se napravi moratorijum i da se kaže da je do kraja godine, ali da sačekamo i sagledamo šta rade u Nemačkoj, šta se radi u svetu, da ne bismo gubili ogroman novac i ogromnu šansu…“, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je na RTS kazao da je više puta na tu temu razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i dodao da je suština u tome da Srbija mora da donosi racionalne odluke i da politika nije uvek u podilaženju narodu, već mora da bude ozbiljna i odgovorna.

Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da učesnici „ekoloških protesta“, neće još dugo izlaziti na ulice, jer će vlada poništiti sve vezano za eksploataciju litijuma u Srbiji.