Vučić se danas sastaje sa Zemanom, zajedno otvaraju renovirani Češki dom

Vučić se danas sastaje sa Zemanom, zajedno otvaraju renovirani Češki dom

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Danas se sastaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate Srbija. Planirano je i da zajedno otvore renovirani Češki dom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je juče na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu predsednika Češke Republike Miloša Zemana.

„Posebna mi je čast da u Beogradu dočekam predsednika Češke, jednog od poslednjih velikih državnika današnjice i iskrenog prijatelja Srbije. Dobro nam došli, poštovani predsedniče!“, napisao je Vučić na Instagramu.

Zeman se danas sastaje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Planirano je i da zajedno otvore renovirani Češki dom.

U 11 časova zakazana je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a 15 minuta kasnije sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana.

Kako je navedeno u saopštenju Službe za informisanje predsednika Republike, u 11.45 planiran je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, a u 12.35 potpisivanje zajedničke deklaracije i izjave za medije Aleksandra Vučića i Miloša Zemana.

Zeman je Beograd posetio i 2014. i 2019. godine, a pre dve godine izvinio se srpskom narodu za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO-a čija je članica i Češka.

Ovo je oproštajna poseta Miloša Zemana Srbiji na kraju petogodišnjeg mandata.

Posle drugog kruga glasanja, Češka je dobila novog predsednika . General Petr Pavel na toj funkciji naslediće Miloša Zemana.

Pobedu na izborima Pavelu je čestitao predsedniik Srbije – uz poruku da se raduje nastavku jačanja veza Srbije i Češke.