Vučić sa Dodikom i Cvijanovićevom, tema i imenovanje visokog predstavnika u BiH

Vučić sa Dodikom i Cvijanovićevom, tema i imenovanje visokog predstavnika u BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju predvode predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Sastanak je počeo oko 11.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata.

Sastanku prisustvuju i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri Nikola Selaković i Aleksandar Vulin.

U delegaciji Republike Srpske su i premijer Radovan Višković, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predstavnici parlamentarnih stranaka.

Milorad Dodik je rekao da je sastanak u Beogradu prilika da zvaničnici Republike Srpske upoznaju rukovodstvo Srbije na koji način se spornim imenovanjem novog visokog predstavnika u BiH pokušava ignorisati ne samo lokalni faktor, nego i međunarodno pravo.

Istakao je i da činjenica da se ne može obezbediti međunarodni konsenzus za imenovanje visokog predstavnika, govori o tome da on i ne treba da postoji.

Željka Cvijanović je naglasila da Republika Srpska očekuje da u svojoj borbi za pravdu dobije podršku Srbije.

„Želimo da Srbiji budemo podrška da prođe kroz sva teška iskušenja koja ima, ali isto tako znamo da i mi imamo podršku Srbije da se borimo za ono što jeste i pravo i pravednost i bolji život u Republici Srpskoj“, istakla je Cvijanović, prenosi RTRS.