Vučić s Čen Bo: Fabrika za proizvodnju vakcina biće po najvišim standardima

Vučić s Čen Bo: Fabrika za proizvodnju vakcina biće po najvišim standardima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambadsadorka Kine Čen Bo razgovarali su o predstojećoj poseti kineskog ministra odbrane, nastavku procesa vakcinacije i novoj fabrici koja će u Srbiji proizvoditi vakcinu „Sinofarm“, kao i radovima koje izvode kineske kompanije.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika, Vučić i ambasadorka istakli su da će fabrika za proizvodnju vakcina biti izgrađena u skladu sa najvišim svetskim standardima u toj oblasti, čime će Srbija biti svrstana u red zemalja koje i na tom planu mogu da budu konkurentne.

Tema razgovora bili su i infrastrukturni projekti na kojima rade kineske kompanije i konstatovano je da projekti prate predviđenu dinamiku i da će do kraja godine biti završena dva ključna projekta – autoput Preljina – Požega i brza pruga Beograd – Novi Sad.

Vučić je nedavno izjavio da je napravljen „veliki dogovor“, zajedno sa UAE i Kinom o izgradnji u Srbiji nove fabrike za Sinofarm vakcinu , koja će se, kako je rekao, proizvoditi od 15. oktobra.

„Već sam javio našim ljudima da traže zemljište, najbolje nadomak Beograda, da napravimo tu fabriku, koja će da proizvodi između dva i tri miliona vakcina mesečno, čime ćemo pokrivati dobar deo regiona i sve naše potrebe“, rekao je predsednik Srbije.