Vučić: Ogromna saradnja sa Kinom

Vučić: Ogromna saradnja sa Kinom

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, da je u prethodnom periodu napravljen ogroman pomak u saradnji Sbrije i Kine, kao i da je u poslednjih pet godina Srbija za čak 15 puta uvećala izvoz u Kinu.

Aleksandar Vučić je istakao da je saradnja dve zemlje zasnovana na principima iskrenog prijateljstva, solidarnosti i poštovanja.

„I u političkom smislu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, odnosno politike jedne Kine, kao i na principima iskrenog prijateljstva zemalja, ali i ličnog prijateljstva koje imam, i trudim se da negujem, sa kineskim predsednikom kojem sam zahvalan na odnosu prema Srbiji“, rekao je Vučić.

On je ukazao da je Kina danas već treći ukupni spoljno-trgovinski partner Srbije, što je, ističe, do pre neku godinu bilo nezamislivo.

Predsednik Srbije je rekao da očekuje velike nove investicije Kine, i to u septembru 474 miliona dolara ulaganja u Timočki rudnik, Ling Long u Zrenjaninu kao i početak rada fabrike u Nišu pre kraja godine.