Vučić: Mislim da se obratim Srbiji u petak sa dugoročnim planom

Vučić: Mislim da se obratim Srbiji u petak sa dugoročnim planom

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da će se u petak obratiti naciji sa sveobuhvatnim dugoročnim planom za zemlju. Ističući važnost mirnih protesta „Srbija protiv nasilja“ i reagujući na kritike da su političari iz opozicije pokušavali iskoristiti ove događaje u svoju korist, Vučić je naglasio da će njegov govor biti usmeren ka građanima i njihovim potrebama.

Vučić je izrazio razumevanje za ogorčenje građana nakon nedavnih masovnih ubistava i istakao da će predstaviti plan kako bi se unapredila sigurnost svih građana, posebno dece. Bez političkih pretenzija, on je obećao da će biti predsednik svih građana i fokusirati se na dugoročne ciljeve koji će omogućiti zemlji da izađe iz ovih teških trenutaka.

Naglasivši da je svestan potrebe za konkretnim merama protiv nasilja, Vučić je upozorio da do sada nisu dobili takve predloge od onih koji su protiv nasilja. Stoga je odlučio da ponudi sveobuhvatan dugoročni plan koji će obuhvatiti različite aspekte društvenog i političkog života, kako bi se osigurala trajna promena i napredak.

Vučić je izrazio svoju nameru da se usredsredi na rešavanje dubokih problema koji pogađaju društvo, uključujući bezbednost, pravdu i ekonomski razvoj. Njegov plan će biti zasnovan na konkretnim merama i strategijama, a ne na političkim igrama i retorici.