Vučić: Ja poštujem Rusiju, a ne služim Rusiji, služim samo Srbiji

Vučić: Ja poštujem Rusiju, a ne služim Rusiji, služim samo Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je odgovarajući poslanicima opozicije da su geopolitičke okolnosti sada najlošije u poslednjih 10-15 godina.

„Znam ja kako to izgleda kod nas Srba – nek je mečka zaigrala pred njihovim vratima, sad će Rusi da uzvrate, ovako, onako. A onda vidite da u stvari debelu cenu svega plaćamo mi. Jedino je lošije za nas. Bio sam jedan od retkih koji se sreo sa Lavrovom u UN u septembru i zbog toga oštro kritikovan na Zapadu. Šta je to što mi tačno zamerate? Šta je problem, šta mi zamerate tu? Vi jeste, ja nisam zaboravio da se taj susret desio. Je l’ mislite da treba da Srbiju izlažemo pritisku?“, rekao je Vučić i upitao šta smo uradili protiv ruskih interesa.

Naglasio je da poštuje Rusiju, a ne služi Rusiji, i dodao da služi samo Srbiji i to je bila njegova politika i biće i u budućnosti.

Vučić je, odgovarajući na kritike poslanika Dveri Ivana Kostića, ukazao da je Srbija na putu ka Evropskoj uniji, a da se ne nalazi na putu ka atlantskim integracijama.

„Srbija se nalazi na evropskom putu, a što se atlantskih integracija tiče, Srbija ne želi u NATO. Srbija želi da ljubomorno čuva svoju vojnu neutralnost i da jača. Postoji razlika između evrointegracija i atlantskih integracija“, naglasio je predsednik.