Vučić: Hrvatski ministar se brutalno meša, laže i vređa srpski narod

Vučić: Hrvatski ministar se brutalno meša, laže i vređa srpski narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je reagovao na izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlić-Radmana, optužujući ga da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, kao i da laže i vređa srpski narod.

„Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno“, napisao je Vučić na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav.

Ova reakcija Vučića usledila je nakon Grlić-Radmanovih reči izrečenih u intervjuu za hrvatsku televiziju N1, u kojem je istakao da Vučić mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti.

„Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti utjecaj Rusa ili drugi maligni utjecaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana“, rekao je Grlić-Radman.

Vučić je izrazio nezadovoljstvo zbog ovih komentara, ističući da je ovo samo još jedan pokušaj mešanja u unutrašnje stvari Srbije i vređanja srpskog naroda.