Vučić: Svi će biti šokirani detaljima istrage protiv organizovanog kriminala

Vučić: Svi će biti šokirani detaljima istrage protiv organizovanog kriminala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će građani Srbije, cela Evropa i ceo svet biti šokirani kada budu čuli detalje istrage protiv organizovane kriminalne bande. Vučić je, gostujući na TV Prva, kazao da je sednica Nacionalnog saveta bezbednosti otkazana juče zbog formalno pravnih problema, jer se čekaju dodatna veštačenja, da ne bi sutra neko rekao da to što je pokazano građanima ne moze da se koristi u dokaznom postupku.

Vučić je istakao da je važno da država pobedi u toj borbi u šta je, kaže, uveren, kao i da će svačije dete, svaki građanin biti zaštićen od onih koji su mislili da su jaki i da mogu da izvrše najgnusnije zločine, jer imaju „nečija leđa“. Upozorio je da će, kada budu pokazivani materijali, biti potrebno da se sklone deca, a da će građani moći da vide i čuju, ko se sve zaklinjao na vernost kriminalcima.

Vučić je kazao da će narod videti i presuditi i da li se on ili Vladimir Vuletić, doskorašnji potpredsednik FK Partizan, ponaša nedopustivo. „Ja sam blizu kraja svog mandata i vreme je da vršim rekapitukaciju onoga šta smo radili i šta su zadaci budućeg predsednika i vlade. Slobodan sam da govorim o mnogim stvarima“, naglasio je on.

Vučić je naveo da će kada budu obelodanjena nova saznanja do kojih su došli državni organi u borbi protiv organizovanog kriminala pokazati „sa kim smo imali posla“, ali da će to pokazati i sposobnost, hrabrost i odgovornost države. Kako je rekao govorili su da su svi ti kriminalci bliski Vučiću, pa se pokazalo da su ti „bliski“ pohapšeni.

Vučić je naglasio da se upravo po tome razlikuju ozbiljne države od onih koje to nisu i naveo da se sada ispituje i umešanost stranog faktora i ko je sve to na različite načine podržavo, kao i kriminal u okviru carine.