Vučić: Biće značajnog povećanja plata i penzija

Vučić: Biće značajnog povećanja plata i penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u ovoj godini biti značajnog povećanja plata i penzija i naglasio da Srbija polako stiže evropske standarde po tom pitanju. Ističe da je minus u državnoj kasi jasno manji od planiranog.

Alksandar Vučić je, prilikom obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule „Beograd“ , upitan da li će biti povećanje plata i penzija ove godine, rekao da je sinoć dobio konačne rezultate za prvih šest meseci, prema kojem je minus u državnoj kasi jasno manji od planiranog.

Plan je bio da minus bude 198 milijardi i to je nešto što je skupština odobrila, a prihvatio i MMF. Naš minus je tri puta manji, on je 75 milijardi. To je više od milijardu evra bolji rezuzltat od planiranog“, objasnio je predsednik.

„Svi podaci nam govore da stopa javnog duga neće biti preko 60 odsto, što je ogromna vest, imajući u vidu kolika je u drugim zemljama Evrope i EU“, istakao je Vučić.

Vučić je naglasio da je to važno za narod jer ako se stvari ovako nastave, kako kaže, građani mogu da očekuju značajno povećanje plata i penzija.

„Kada pređemo prosečnu platu od 600 evra ljudi će videti da je ostariv cilj da do 2025. prosečna plata bude 900 evra, što znači da će u Beogardu početkom iduće godine biti već 770 evra“, rekao je Vučić.

„Polako stižemo evropske standarde po pitanju plata i penzija“, zaključio je Vučić.