Miloš Vučević najavio konstituisanje nove vlade Srbije u roku od 30 dana

Miloš Vučević najavio konstituisanje nove vlade Srbije u roku od 30 dana

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) održanoj u Beogradu, Miloš Vučević, predsednik SNS, najavio je konstituisanje nove vlade Srbije u zakonskom roku od 30 dana. Vučević je istakao da je taj rok već počeo 12. januara. Skupština Srbije će biti konstituisana kada postoji odluka o skupštinskoj većini. Na pitanje novinara o personalnim rešenjima ili predsedniku Skupštine Srbije, Vučević je odgovorio da će prvo razgovarati o konstituisanju Skupštine, a zatim o sastavu vlade.

Osvrćući se na nedavno održane izbore, Vučević je naveo da je analizirana uspešnost rezultata na svim izborima, te da su oni ocenjeni kao uspešni. Zahvalio se predsedniku Aleksandru Vučiću što je učestvovao u kampanji i preuzeo najveći teret na izborima.

Govoreći o Beogradu, Vučević je najavio mogućnost novih izbora u glavnom gradu ukoliko se Skupština grada ne konstituiše u zakonskom roku. Naglasio je da SNS nije za nove izbore, ali da će se ići na ponovljene izbore u Beogradu ako ne bude izglasana većina u Skupštini grada. Uveren je da će SNS na novim izborima dobiti još više mandata.

Sastanku su prisustvovali brojni funkcioneri SNS, a Vučević je naglasio da će se sve raditi u skladu sa zakonom i da se neće preduzimati nikakve radnje na silu.