Vučević: Ako nema političke volje da se formira vlast u Beogradu ići ćemo na nove izbore

Vučević: Ako nema političke volje da se formira vlast u Beogradu ići ćemo na nove izbore

Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i predsednik SNS-a, izjavio je danas da će nova vlast u Beogradu biti formirana ukoliko postoji politička volja za to, inače će se ići na nove izbore.

Vučević je istakao da će se videti da li će danas biti kvoruma za rad Skupštine grada Beograda i da li postoji politička volja da se danas izabere predsednik Skupštine ili će se ostaviti krajnji rok, 3. mart, kako bi se videlo da li postoji politička volja za formiranje potpuno legitimne većine u Skupštini grada Beograda i novo rukovodstvo glavnog grada.

Ukoliko toga ne bude, naglasio je Vučević, ići će se na nove izbore u zakonski predviđenim rokovima. On je naglasio da lista „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“ insistira na apsolutnom legitimitetu.

Kada je reč o Narodnoj Skupštini, Vučević je izrazio uverenje da su tu stvari izvesnije i da je pitanje samo vremenskog okvira kada će biti nastavljena konstitutivna sednica i biti izabrano rukovodstvo Skupštine Srbije. Nakon toga, kako je naveo, slediće konsultacije kod predsednika Republike sa svim listama oko mandatara, i to u danima i nedeljama pred nama.