Vladeta Janković: Vlast u Beogradu ima tanku većinu, ne očekujem da će opstati

Vladeta Janković: Vlast u Beogradu ima tanku većinu, ne očekujem da će opstati

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ na aprilskim izborima Vladeta Janković izjavio je danas da je Skupština grada konstituisana uz „tanku većinu“ i da ne očekuje da će vladajuća koalicija moći da opstane.

Janković je za televiziju N1 izjavio da smatra da vladajuća koalicija u Beogradu neće moći da obezbedi stalno prisustvo svih odbornika, što će im biti neophodno za glasanje u gradskoj skupštini.

„Tanka većina garantuje da će novih izbora biti ali nikako pod ovakvim uslovima“, rekao je Janković, dodajući da pred nove izbore opozicija mora da obezbedi da ne bude kradje glasova ni nepravilnosti kakve su zabeležene tokom glasanja na izborima 3. aprila.

Upitan ko bi mogao da bude kandidat vlasti za gradonačelnika Beograda, Janković je rekao da „ako bi to bio Aleksandar Šapić, to bi značilo da će novih izbora biti jako brzo“.

„Ako bi bio Goran Vesić, to bi bila prosto jedna fatalna greška. Ja slutim da će to biti neko treći, da će naći neku ličnost koja nije ni Šapić ni Vesić“, kazao je Janković.