Tepić: Blokada parlamenta jedna od tema sastanka opozicije, nema odustajanja

Tepić: Blokada parlamenta jedna od tema sastanka opozicije, nema odustajanja

U Skupštini Srbije opozicija održava sastanak na kome bi trebalo da se dogovore dalji koraci kako bi, kako kažu, nastavili da se bore za ispunjenje zahteva koji su istaknuti u okviru protesta „Srbija protiv nasilja“. U utorak, inače, počinje novo, vanredno zasedanje Skupštine Srbije.

Blokada parlamenta jedna je od tema o kojoj bi predstavnici opozicije trebalo da danas razgovaraju, kaže za N1 potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić.

„Trebalo bi da se dogovore neke prekretnice, i mi ih očekujemo, nadam se da ćemo postići neki konsenzus. Mi iz SSP nismo izlazili unapred s nekim prognozama, pretpostavljam da ćemo se zajedno obratiti u sredu na redovnoj konferenciji za novinare da najavimo protest i obavestiti građane šta smo se dogovorili barem o načinu organizacije protesta“, kazala je Tepić.

Na pitanje da li je blokada parlamenta jedan od načina borbe, kaže:

„Jeste bilo na stolu i prethodnih dana, jer ne možete da se ponašate kao da se ništa nije dogodilo. Nije nama namera da se nasiljem borimo protiv nasilja, svedočite da činimo sve suprotno čak i kad postoji neki eho da bi trebalo radikalizovati proteste. Ali isto tako, nasilje koje ovde trpimo, ne samo staroradikalsko, već pravno nasilje, mora da dobije adekvatan odgovor“, rekla je Tepić.

Podseća da je ponovo manir da se sednice parlamenta zakazuju „u poslednjem trenutku“.

„Juce je u 12.30 sazvana sednica. Saznajemo da se priprema rebalans budžeta i tako neki revolucionarni zahvati vlasti, a potpuno ignorišete ljude koji tri meseca se okuplja na ulicama. Time žele da zabašure ogromnu krizu društva u kojoj se nalazimo“, naglasila je Tepić.

O načinima borbe, ponavlja, saznaćemo u sredu, ali kaže da je sigurno da se neće odustati.

„Naravno da nisu ispunili zahteve, ali nemamo pravo da odustanemo… To bi bilo kao kada biste vi na vašoj televiziji rekli – dobro, sad više nećemo da radimo jer imamo nelojalnu konkurenciju, zato što imamo monolop državnog Telekoma, zato što nam odvlače korisnike s pultova u sred opštinskih uprava, pa opet verujete, i zato vas jedna trećina građana prati, verujete da radite dobro svoj posaa, da taj glas mora da se čuje. Mi takođe nemamo pravo da odustanemo“ kazala je Tepić.

Na pitanje ima li i dalje jedinstva među opozicijom i mogu li kao jedna kolona na izbore, Tepić kaže:

„To u ovom momentu nije tema kao prioritetna, dok možemo zajedno, mi ćemo raditi zajedno. U SSP smatramo da bi, naročito na beogradskim izborima, ali i parlamentarnim, da bi lista „Srbija protiv nasilja“ bila ta snaga oko koje bismo mogli da se okupimo“.