Stranka slobode i pravde predstavila „Plan za dan posle“

Stranka slobode i pravde predstavila „Plan za dan posle“

Stranka slobode i pravde (SSP) predstavila je „Plan za dan posle“, u kojim je obećala da će „šest meseci po dolasku na vlast“ usvojiti niz antikorupcijskih zakona i povisiti plate u zdravstvu i obrazovanju, a njeni čelnici su se obavezali da će se povući iz politike ako taj plan ne sprovedu.

Na predstavljanju plana na platou Filozofskog fakulteta u Beogradu, predsednik SSP Dragan Đilas obećao je da će lekari na početku karijere imati početnu platu od 1.000 evra, medicinske sestre 600, a istu sumu obećao je i vaspitačima i nastavnicima.

Kazao je da će svaki građanin stariji od 65 godina, koji nema prihode, mesečno dobijati 100 evra, a poljoprivrednicima je obećao 100 evra subvencija po hektaru zemljišta, gorivo bez akciza i ugovor za otkup sa državom.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić najavila je da će po dolasku na vlast, u roku od šest meseci, biti usvojeni „pravi“ zakon o poreklu imovine, zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu i lustracioni zakon.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović kazao je da čelnici te stranke garantuju da će sprovesti predstavljeni plan, a da će se povući iz politike ako to ne učine.

„Živimo u zemlji u kojoj građani ne mogu da plate račune i namirnicie. Živimo u državi u kojoj su izbrisane gradnice između države, vlasti i mafije. Živimo u državi u kojoj su kriminalci heroji kojih se policija plaši. A građani se plaše i jednih i drugih“, naglasio je on.