Stefanović: Vučić nastavlja verbalni rat protiv sveta u nadi da će sačuvati vlast

Stefanović: Vučić nastavlja verbalni rat protiv sveta u nadi da će sačuvati vlast

Zamenik predsednika Sstranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je Aleksandar Vučić nastavio svoj verbalni rat protiv sveta u nadi da će ponovo kroz, kako kaže, sukobe i izolaciju, sačuvati svoju vlast.

Nakon njegove današnje izjave da će Srbija ubuduće imati samo partnere i prijatelje, postavlja se pitanje da li je 12 aviona Rafal prošle nedelje kupio od partnera predsednika Makrona ili od prijatelja, kako nam je rekao, naveo je Stefanović, a prenosi SSP.

„Kako je moguće da naprednjačka diplomatija, koja je doživela kolaps na svakom pitanju, sve vreme tvrdi da nikad ovoliko prijatelja nismo imali i da pobeđujemo sa pet nula, a istovremeno Kosovo ulaz u Savet Evrope nakon pristanka Vučića na Plan u Ohridu i tačku 4 koja to direktno omogućava?“, upitao je Borko Stefanović.

On takođe pita kako je moguće da avione Rafal kupujemo za tri milijarde evra, koje nemamo, od onih koji su, kako podseća Stefanović na Vučićeve reči „lažovi i ološ koji uništava Srbiju i kako ćemo obučavati naše pilote, a prvi put, za letenje na zapadnim lovcima“.

„Kakva je to trgovina sa Francuskom koja ostaje na istoj strani pritiska na Vučića oko Banjske, slobodnih izbora i rezolucije o Srebrenici sa ostalim partnerima u Evropi i SAD, kroz tužni pokušaj Vučića da zavadi Berlin i Pariz oko njega“, pita Stefanović.

Na ova pitanja, kako zaključuje, nema odgovora jer naprednjaci nemaju nikakvu strategiju, plan i nastup koji bi zaista zaštitio naše nacionalne i državne interese, već samo, kako je ocenio, potrebu da sačuvaju vlast i dalju krađu građana Srbije.