SSP: RTS i Politika pretvorili se u prepisivače vesti koje ponavljaju režimski mediji

SSP: RTS i Politika pretvorili se u prepisivače vesti koje ponavljaju režimski mediji

„Saopštenje Kolegijuma RTS-a u kome piše da se na protestima poziva na linč zaposlenih u javnom servisu, kao i naslovna strana “Politike” na kojoj piše da su protesti legitimizovali zahtev za ubistvo predsednika su bestidne laži koje targetiraju stotine hiljada protestanata koji traže zaustavljanje nasilja i odgovornost“, piše u saopštenju SSP.

„Na ovaj način Politika i RTS su pretvoreni u prepisivače vesti koje danima ponavljaju režimski mediji i režimski portparoli poput Jovane Jeremić, Dragana Vučićevića, Jelene Karleuše, Dragoslava Bokana, Nebojše Krstića… Podudaranje lažnih vesti sa onim što govori Vučić, Brnabić, Bakarec, Orlić i ostali, predstavlja dokaz da je obračun sa građanima i njihovim zahtevima osmišljen na istom mestu“, saopšteno je iz SSP.

Kako dodaju, uništavanje institucija uključujući najstariji dnevni list na Balkanu “Politiku” i javni servis specijalnost su režima koji se bavi jedino opstankom na vlasti.

„Upravo zato su zahtevi protesta ‘Srbija protiv nasilja’ o smeni članova REM-a i rukovodstva RTS-a preduslov za vraćanje istine i profesionalnosti u medije bez kojih nema rešenja društvene i političke krize koja parališe Srbiju“, navodi se u saopštenju.