SSP: Incidente tokom blokade u Novom Sadu izazvali navijači bliski Vučeviću

SSP: Incidente tokom blokade u Novom Sadu izazvali navijači bliski Vučeviću

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je incidente tokom blokade saobraćaja u Novom Sadu izazvao vodja jedne navijačke grupe Marko Bosanac Boske koji je, kako su naveli, blizak gradonačelniku tog grada Milošu Vučeviću.

„Činjenica da je u napadu na gradjane učestvovao čovek blizak gradonačeliku Milošu Vučeviću, dokazuje da je napad orkestrirala vladajuća stranka u cilju izazivanja incidenata i zastrašivanja“, navela je u saopštenju predsednica novosadskog odbora SSP Danijela Grujić.

Prema njenim rečima, policija, koje je bilo samo u civilu, u tom slučaju nije reagovala, iako se sve dešavalo ispred Policijske uprave u tom gradu.

Grujić je istakla i da je firma Marka Bosanca „Montop HRS“, prethodnih godina bila „ekskluzivni podizvodjač“ u nizu državnih gradjevinskih projekata, i da je od Privredne komore Srbije dobila nagradu Regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu.

„Zabrinjavajuće veze novosadske vlasti sa kriminalnim miljeom na koje smo ukazivali, sada su potpuno očigledne. Glavna figura, gradonačelnik Miloš Vučević, očito bez ikakvog osećaja za odgovornost, tako u moralnom smislu postaje saučesnik u siledžijskom postupku svog bliskog saradnika Marka Bosanca“, rekla je Grujić.