Pokret „Kreni-Promeni“ odlučuje se za učešće na izborima radi zadržavanja ključnih gradova u Srbiji

Pokret „Kreni-Promeni“ odlučuje se za učešće na izborima radi zadržavanja ključnih gradova u Srbiji

Direktor kampanja pokreta „Kreni-Promeni“, Savo Manojlović, danas je izjavio da je odluka o učešću na izborima doneta sa ciljem da se aktuelnoj vlasti „ne prepuste tako lako ključni gradovi u Srbiji“.

Manojlović je za televiziju Insajder istakao da nakon podele među opozicionim snagama, bojkot izbora nema smisla.

„Ako se bojkotuju izbori, režim nema potrebe da krade. Zašto bi neko krao ako nema opozicije ili ako je izašao manji deo opozicije koji je nedovoljan da taj režim pobedi“, naglasio je Manojlović.

On je dodao da priča o izgubljenom međunarodnom legitimitetu nije tačna, ističući da se međunarodna zajednica nije potresla kada je Srpska lista dopustila albanskim predstavnicima da preuzmu vlast na severu Kosova sa vrlo malom podrškom.

Manojlović je istakao da su izborni uslovi u Srbiji katastrofalni, ali da će se „Kreni-Promeni“ fokusirati na ekologiju, borbu protiv korupcije i zdravstvo tokom predizborne kampanje.

„Nijedan autokrata vam neće dati demokratske uslove, jer kada bi vam dao demokratske uslove, više ne bi bio autokrata“, zaključio je Manojlović, dodajući da nakon izbora neće biti saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS).