Prva reakcija iz opozicije posle odluke da se izbori spoje za 2. jun, Ponoš najavio naredne korake

Prva reakcija iz opozicije posle odluke da se izbori spoje za 2. jun, Ponoš najavio naredne korake

Predsednik Stranke Srbija centar Zdravko Ponoš rekao je da će na koaliciji danas doneti konačnu odluku po pitanju objedinjavanja lokalnih i beogradskih izbora za 2. jun. On je naveo da je njegovo lično mišljenje da to nije dobra ponuda.

„Ja mogu da kažem kakvo je moje mišljenje, a dogovor ćemo doneti na koaliciji. Mislim da je to prioritet da se očuva jedinstvo koalicije, jer smo postigli nešto što nije bilo na našoj sceni od 2000. godine, ne samo SPN koja ima taj stav da ne možemo na izbore bez uslova i da smo čvrsto nastupali u ovim pregovorima, iako smo imali različita mišljanja, imali smo na toj poziciji i koaliciju NADA i ProGlas. S jedinstvom ne možemo da se igramo bez obzira kakvi su pojedinačni stavovi, treba snagom argumenata da dođemo do jedinstvenog stava u novom momentu. Ne mislim da je ovo dobra ponuda, i pojednastavljeno kasno je za sreću, rano je za tugu. Ali ne znači da ne treba razgovarati“, rekao je Ponoš.

On je dodao da je zanimljivo što je Brnabić morala da ode do Londona pa da donese odluku o spajanju izbora. Kazao je da nisu predstavnici SPN nisu bili jutros na sastanku u Skupštini.