Vučić: Očekuje nas hladna, a potom i polarna zima

Vučić: Očekuje nas hladna, a potom i polarna zima

„Nisam mogao sve da vidim od izlaganja Putina, ali ja bih to definisao na sledeći način. Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali, sledeća će biti polarna za celu Evropu“, naglasio je Vučić.

Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali predsednika Rusije Vladimira Putina, sledeća će biti polarna za celu Evropu, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za štampu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, na pitanje kako tumači jutrošnji govor predsednika Rusije, koji je upozorio da Evropu i svet očekuje katastrofa, i kako može to da se odrazi na našu zemlju, rekao da nije stigao da vidi celo izlaganje, ali da sve očekuje hladna zima.

Moramo donositi teške odluke, ali najbolje da se rat završi

Predsednik Srbije izjavio je danas da su četiri, od pet mera za rešenje krize, koje je najavila Evropska komisija, dobre, da ćemo i mi morati da štedimo i da donosimo teške odluke, jer jesen i zima neće biti lake, ali i istakao da bi najbolje bilo da se rat u Ukrajini završi kompromisom, ali da u to licno ne veruje.

Na pitanje u vezi sa najavom predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o novih pet mera za rešenje krize, Vučić je na konferenciji za novianre sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom primetio da je „u modi“ da svi napadaju EU, ali da su četiri mere razumne i dobre, dok petu, koja se odnosi na ograničenje cena ruskog gasa, ne razume.