Poslanici o Predlogu zakona o jedinstvenom biračkom spisku

Poslanici o Predlogu zakona o jedinstvenom biračkom spisku

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zakazala je za 14 časova novu sednicu parlamenta na čijem će dnevnom redu biti pet tačaka, a među njima je i Predlog zakona o dopunama zakona o jedinstvenom biračkom spisku,  koji je podnelo 37 poslanika.

Predsednica Narodne skupštine sazvala Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine za 14 časova.

Parlamentarne grupe postigle su dogovor o izmeni Zakona o lokalnim izborima koji predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci neće moći da glasaju na novoj adresi, a ograničenje važi za one koji su prebivalište promenili u periodu od 3. jula 2023. do 3. juna 2024.

Izmene zakona predlažu opozicione stranke, a sednica parlamenta zakazana je za 14 časova.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine koju je podnela poslanička grupa Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija, kao i Predlog odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela poslanička grupa Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane.

Pred poslanicima je i Predlog odluke o izmenama Odluke o sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o sastavu stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.