Tramp: SAD i „užasni“ lideri su najveća pretnja zapadnoj civilizaciji

Tramp: SAD i „užasni“ lideri su najveća pretnja zapadnoj civilizaciji

Bivši američki predsednik Donald Tramp kritikovao je „globaliste“ i američki neokonzervativni establišment u video snimku objavljenom na njegovim nalozima na društvenim mrežama u četvrtak, izjavljujući da su SAD i „neki od užasnih ljudi koji nas mrze i koji nas predstavljaju“ „najveća pretnja“. zapadnoj civilizaciji danas”.

„Ovi globalisti žele da protraće svu američku snagu, krv i blago, jureći čudovišta i fantome u inostranstvu, a da nas odvlače od haosa koji prave ovde kod kuće“, objasnio je predsednički kandidat 2024.

Tramp je upozorio da je Bajdenova administracija dovela svet bliže ivici nuklearne katastrofe nego ikada ranije ulivanjem novca i oružja u Ukrajinu. „Svakog dana kada se ova bitka za zastupništvo nastavlja, rizikujemo globalni rat“, insistirao je on, tvrdeći da bi „potpuni prekid neprijateljstava“ trebalo da bude „centralno pitanje“ za naciju.

Sledeći redosled poslova pod drugim Trampovim predsedništvom bio bi potpuna revizija Stejt departmenta, Pentagona, obaveštajnih službi i drugih ključnih agencija kako bi se „otpustile Duboke države i stavila Amerika na prvo mesto“ – praćeno „osnovnom preispitivanje svrhe NATO-a i NATO-a“. misija.” Tramp se dugo zalagao za to da evropske zemlje snose više troškova i odgovornosti povezanih sa vojnim blokom, a nedavno je sukob u Ukrajini opisao kao „bitnu brigu za Evropu, ali ne i za Sjedinjene Države“.

Tramp je uverio svoje pristalice da je spreman da demontira „ceo globalistički neokon establišment koji nas neprestano uvlači u beskrajne ratove pretvarajući se da se borimo za slobodu i demokratiju u inostranstvu dok nas pretvaraju u zemlju trećeg sveta i diktaturu trećeg sveta, ovde u kuća.“ Iako 45. predsednik nije imenovao nijednog od globalista ili neokonzervativaca koji su se visoko zauzeli na listi njegovih neprijatelja otkako je preuzeo dužnost 2016. godine, on je insistirao da samo on zna „tačno šta treba da uradi da bi posao bio obavljen”.

Tramp se bori za republikansku nominaciju sa guvernerom Floride Ronom DeSantisom, koji još uvek nije zvanično proglasio svoju kandidaturu za 2024. DeSantis je nedavno rekao voditelju Foks njuza Takeru Karlsonu da podrška ukrajinskoj vojsci nije „vitalni interes“ SAD. Drugi pretpostavljeni republikanski kandidati, uključujući bivšu izaslanicu UN Niki Hejli i bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, prihvatili su beskrajnu pomoć Bajdenove administracije Kijevu.