Orlić: U Skupštini će se slediti politika Aleksandra Vučića

Orlić: U Skupštini će se slediti politika Aleksandra Vučića

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će se u Skupštini sprovoditi politika koju predstavlja predsednik države i Srpske naredne stranke Aleksandar Vučić, jer se tako pokazuje uvažavanje narodne volje.

„Postoji nesporna parlamentarna većina. To je ono za šta je narod glasao i kakva politika će se sprovoditi u narednom periodu. Nema tu nikakvih dilema šta ko da očekuje, to je politika koja će u našoj Skupštini da se sprovodi“, rekao je Orlić za TV Hepi.

On je kazao da je novi saziv Skupštine Srbije „počeo sa više demokratije, slobode i više uvažavanja koje pokazuje parlamentarna većina“, ali da to ne znači da SNS ne zna koju će politiku da sprovodi i da je „podložna pred drskošću“ iz opozicije.

Orlić, koji je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a, naveo je da oni koji su apsolutno protiv svega što radi Vučić „prvi ne bi sedeli u poslaničkim klupama jer da su se sledili njihovi aršini“ ne bi uspeli da preskoče cenzus od pet odsto.

„Ali to što je urađeno sa spuštanjem cenzusa samo govori o dobrom i pozitivnom, o demokratiji danas u Srbiji“, rekao je Orlić.