Kuleba i Blinken razgovaraju o zalihama teškog naoružanja

Kuleba i Blinken razgovaraju o zalihama teškog naoružanja

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom uoči ministarskog sastanka G20 radi koordinacije koraka u cilju ubrzanja isporuke teškog naoružanja za Ukrajinu, napisao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba na Tviteru, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Razgovarao sam sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom uoči ministarskog sastanka G20 na kojem ćemo obojica staviti rusku agresiju u centar pažnje i sprečiti Rusiju da širi laži. Zahvalan na vojnoj pomoći SAD. Koordinisali smo korake za ubrzanje isporuke teškog naoružanja iz SAD i drugih partnera“, napisao je Kuleba.

Podsećamo da ove nedelje američki državni sekretar Entoni Blinken odlazi na Bali, u Indoneziju, kako bi učestvovao na sastanku ministara inostranih poslova G20 koji je zakazan za 8. jul 2022. Očekuje se da će učesnici foruma razgovarati o načinima odgovora na izazove u vezi sa rat koji je pokrenula Ruska Federacija protiv Ukrajine, uključujući sigurnost hrane.