Palmer: Sporazum Beograda i Prištine ključan za privlačenje investicija

Palmer: Sporazum Beograda i Prištine ključan za privlačenje investicija

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je u Prištini da je sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije ključan za privlačenje više američkih i drugih stranih investicija.

Kako je preneo Radio slobodna Evropa, tokom posete američkoj Privrednoj komori na Kosovu, Palmer je u ponedeljak rekao da je sporazum dve strane važan i za stvaranje preko potrebnih radnih mesta za stanovnike Kosova i celog regiona.

Američki diplomata u dvodnevnoj poseti Kosovu boravi sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Američka ambasada u Prištini objavila je na Tviteru da su prvog dana posete Palmer i Lajčak imali konstruktivne razgovore sa predsednicom i premijerom Kosova Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, prvim potpredsednikom vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnikom Bislimijem i ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervala-Švarc.

Lajčak je na Tviteru objavio da su Palmer i on sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim potpredsednikom vlade Besnikom Bislimijem razgovarali o pripremama za nastavak dijaloga na visokom nivou, a sa šeficom diplomatije Donikom Gervala-Švarc osim o dijalogu i o evropskoj agendi Kosova i regionalnoj saradnji.

Lajčak i Palmer bi nakon Prištine trebalo da doputuju u Beograd.