Dačić: Kriminalci ostali bez moćne zaštite u državnim organima

Dačić: Kriminalci ostali bez moćne zaštite u državnim organima

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka ostali bez moćne zaštite u nekim državnim organima.

„Imali su uporište, ali očigledno je došlo do promena i njihove logističke veze su propale“, rekao je Dačić na televiziji Pink i izrazio očekivanje da će istraga pokazati ko su ti ljudi.

On je dodao da nije lako obaviti ovakvu akciju jer ona podrazumeva veliki broj ljudi, ali da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je govorio o sastavu nove vlade obećao borbu protiv kriminala.

Dačić smatra da treba upotrebiti izraz „mafija“ jer postoje svi elementi, navodeći da se svaka mafija „kao pijavica uhvati za policijske strukture, političare, medije, sudije“.

Kada je reč o pronađenom snajperu, Dačić je ocenio da „niko ne kupuje snajper što baš voli oružje nego sa nekom namerom, a to treba istraga da utvrdi.

Dodao je da su pre nekoliko godina zaplenjeni arsenali oružja u blizini Vučićeve kuće, da je bio napadnut u Srebrenici i da treba obratiti pažnju na bezbednost predsednika.