Miloš Jovanović: Izbori 2. juna su Hilovi izbori na kojima lično ne bih učestvovao

Miloš Jovanović: Izbori 2. juna su Hilovi izbori na kojima lično ne bih učestvovao

Poslanik i predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS) Miloš Jovanović izjavio je da će izbori 2. juna biti Hilovi (Kristofer, ambasador SAD) izbori, na kojima on lično ne bi učestvovao.

Jovanović je agenciji Beta kazao da je Zapadu potrebna bilo kakva stabilnost u Srbiji kako bi im predsednik Aleksandar Vučić, kako je rekao, i dalje isporučivao Kosovo i Metohiju i litijum.

„Ja u toj igrariji ne bih učestvovao, ali konačnu odluku o (ne)izlasku NDSS na izbore 2. juna doneće organi stranke u subotu. Naravno, o tome ćemo razgovarati i s članicama koalicije NADA, kao i s ostalim opozicionim strankama i koalicijama“, rekao je on.

Jovanović je ocenio da način na koji je vlast odlučila da raspiše gradske i lokalne izbore za 2. juni pokazuje kako se Vučić poigrava i s državom i s opozicijom.

„Iako je prošlo mesec i po dana od naših zahteva za minimum poštenih i fer izbora, ta odluka koja je danas saopštena će biti formalizovana tek posle 20. aprila što govori da Vučić ništa drugo ne radi osim da razmišlja kako da po svaku cenu ostane vlasti. Ja bih ga ostavio da se na izborima igra sam. Moj stav je da je jedino moguće da se demokratski izbori održe na jesen. Mislim da je tako nešto nemoguće 2. juna, jer nema vremena da se sprovedu radnje koje bi popravile izborne uslove“, rekao je Jovanović.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), druge članice koalicija NADA, Vojislav Mihailović izjavio je da je najava Ane Brnabić o objedinjavanju izbora logična, jer je, kako je ukazao, vlast pojela vreme potrebno za najvažniji zahtev opozicije – za brisanje iz biračkog spiska glasača-migranata koji imaju lažna prebivališta.

„Opozicija učešće na izborima treba da prihvati tek kada ovaj posao bude završen i da se sa ovim datumom ne hvata na udicu Vučića i njegovih mentora sa zapada“, rekao je Mihailović za agenciju Beta.

Naveo je da se „do 2. juna tehnički i pravno ne mogu ispuniti legitimni zahtevi opozicije za minimum uslova za slobodne, fer i demokratske izbore“.

„Treba se Brnabićki zahvaliti na predlogu i istrajati u svojim“, rekao je predsednik POKS i poslanik Mihailović.